冰楓論壇

ads_sugarbook
搜索
打印 上一主題 下一主題

[華娛] 陀槍師姐2020|麥美恩入行9年第二次拍劇 唔介意被何依婷超越

論壇元老

楓幣
存款
贊助金額
推廣
GP
最後登入

發帖達人 積分勳章 2020年紀念勳章 2020端午節紀念勳章 解說達人 論壇粉絲 太陽勳章 神手勳章 2020中秋節紀念勳章 2020聖誕節紀念勳章 論壇支持王 長老勳章 2021年紀念勳章 2021端午節紀念勳章 2021中秋節紀念勳章

陀槍師姐2020|麥美恩入行9年第二次拍劇 唔介意被何依婷超越

No name
即時娛樂
撰文:張嘉敏 🕓 2020-06-10 08:30 最後更新日期:2020-06-10 08:30

麥美恩 (Mayanne) 出席她有份主演的無綫新劇《陀槍師姐2020》拜神儀式,入行後主力做主持和司儀工作的她,極少拍劇,對上一次已是4年前拍攝的《幕後玩家》,這次是她入行9年以來第二次正式拍劇。
外界多會認為Mayanne不喜歡拍劇,原來事實並非如此。她開心地表示:「距離上次拍劇至今都有4年,已經隔咗一段長時間,今次可以話係圓咗一個心願,因為屋企人年紀大,我婆婆一直想我拍一套劇,佢係一個超級電視迷,同埋好鍾意睇我嘅演出,好想可以喺電視劇入面見到我,不過唔係我話想拍就有得拍㗎嘛。當我媽咪同婆婆知道我有得拍呢套劇,同宣萱合作,佢哋都好興奮。我婆婆成日都話如果我有得拍劇就好喇,依家如願以償,所以對我嚟講幾有意義。」

No name
麥美恩第二次正式拍劇。(劉志源攝)

Mayannne透露近年都有監製找她傾偈,想要更加了解她這個人,她說:「原來好多時係唔覺唔覺就喺傾偈時casting咗,佢哋會想了解我多啲,想我講多啲內心嘅嘢,今次就係好彩遇到啱嘅timing,呢套劇就係同監製傾偈時casting咗。我依家大膽咗,無乜包袱,好enjoy講自己嘅睇法出嚟,咁啱傾得埋就成事喇。」她透露劇中所演的角色幾得意,好多層次,跟平時嘻嘻哈哈的她好似,但其實又有不同的一面。她跟宣萱和張嘉兒最多對手戲,在劇中完全不同性格的三人經常走在一起,就看看她們會擦出什麼火花。

No name
Mayanne話拍劇係圓了她婆婆的心願。(劉志源攝)

問到Mayanne喜歡做主持司儀多些,還是喜歡拍劇演戲多些,她說:「我好貪心,兩樣都好好玩,兩樣都鍾意。(拍劇會唔會少咗登台出騷搵真銀嘅機會?)可以同時兼顧得到,好多謝幕後人員嘅配合。」對於要拍忙於劇,會否擔心少了時間做主持的工作,而被後輩何依婷取代了她的位置,對此Mayanne說:「我好樂意畀後輩上嚟,喺《學是學非》我都有鼓勵佢哋要加油,希望佢哋可以快啲pick up,如果有機會可以拍劇同做主持兩邊都試就最好。」

No name
Mayanne唔介意被小師妹超前。(劉志源攝)

即睇更多何依婷靚相:

No name
吊帶背心,盡顯性感美。(IG:reginahyt)

No name
少女心,誰有會知曉?(IG:reginahyt)

No name
好有女人味。(IG:reginahyt)

No name

No name

No name
仙氣盡出。(IG:reginahyt)

No name

No name

No name

No name

No name
任何角度一樣咁美。(IG:reginahyt)

No name

No name

No name
擺甫士好專業。(IG:reginahyt)

No name

No name

No name

No name
在光影襯托下,盡顯性感美。(IG:reginahyt)

No name

No name

No name

No name
好有活力。(IG:reginahyt)

No name
性感尤物。(IG:reginahyt)

No name

No name

No name

No name
性感尤物。(IG:reginahyt)

收藏收藏0 推0 噓0

把本文推薦給朋友或其他網站上,每次被點擊增加您在本站積分: 1骰子
複製連結並發給好友,以賺取推廣點數
簡單兩步驟,註冊、分享網址,即可獲得獎勵! 一起推廣文章換商品、賺$$
高級模式

廣告刊登意見回饋關於我們職位招聘本站規範DMCA隱私權政策